DNT-hytter i Jotunheimen

DNT-hytter i Jotunheimen

Jotunheimen er en av Norges største turistattraksjoner og årlig besøker mange tusen området for å oppleve den flotte naturen. Sommer som vinter er Jotunheimen et vakkert skue og den Norske Turistforening har en rekke hytter i regionen.

Fannaråkhytta

Fannaråkhytta er Norges høyest beliggende turisthytte. Den store hytten, som driftes av den Norske Turistforening, ligger hele 2.068 meter over havet. Man kan lett ankomme hytten fra Skogadalsbøen, Sognefjellshytta, Krossbu eller Turtagrø. Jotunheimen er full av vakre topper med spektakulær utsikt og fra Fannaråkhytta kan man i rolige, hyggelige omgivelser nyte den spektakulære utsikten. Selv om den Norske Turistforening har mange hytter over hele Norge, er det ingen av dem som kan måle seg med Fannaråkhytta. Fra hytten ser man blant annet Hurrunganes tinderekker, Smørstabbreen og Jostedalsbreen. Dette er en naturopplevelse på høyt nivå og soloppgang med 360 graders utsikt over Nord-Europas høyeste fjellkjede er et skue man bare må oppleve. Hytten er naturlig nok stengt på vinterstid, men fra juni til september er hytta betjent og kan stille med sengeplass til 32 personer.

 

Fondsbuhytta

Fondsbu ligger sørvest i Jotunheimen på den gamle vakre Eidsbugarden like ved Bygdin. Fondsbu er for mange kjent via tv-serien “Fjellfolk” som gikk på NRK. Hytta har betjent turglade mennesker fra inn- og utland i over 20 år. Her er det alltid et yrende folkeliv og man sitter aldri ensom ved bordet. Fondsbuhytta holder meget høy standard og her finner man både strøm, gratis wifi, vannklosett, felles stue, en rekke soverom for to personer i tillegg til sovesal. Hytta brukes ofte til ulike arrangementer og man kan oppleve både musikk- og kulturinnslag, både annonsert og uannonsert. Gode matopplevelser er også på tilbud med fokus på lokale retter og råvarer. Fra Eidsbugarden er det uendelig med flotte turmuligheter. Turen opp til Utsikten anbefales.

 

Gjendebuhytta

Gjendebuhytta kan by på hele 119 senger, fordelt på  2- og 4-mannsrom, samt en større sovesal. Hytta ligger idyllisk til helt innerst på Gjendevatnet, midt i hjertet av Jotunheimen. Dette er den Norske Turistforenings eldste hytte og den har en historie som går tilbake til 1871. Siden har hytta blitt modernisert og utvidet en rekke ganger. Her oppe på 995 meter over havet befinner man seg i skjæringspunktet mellom enorme fjell og vakker skog. Gjendevatnet er også en yndet fiskeplass og området rundt kan by på hele 700 ulike vekster. Hytta anbefales for alle som liker fiske, vandring, plantestudier eller strandliv med bading og beachvolley.

 

Glitterheimhytta

Glitterheimhytta ligger flott til, 1.400 meter over havet. Hytta ligger i den nordlige delen av Jotunheimen og ifølge mange er dette den vakreste delene av hele Jotunheimen. Fra hytta kan man legge ut på flotte toppturer til f.eks. Glittertinden, Nautgardstinden, Memurutinden og Trollsteineggje som alle er et must for dem som “samler” på  2.000 meters topper. Glitterheim har 137 senger på tilbud. Sengene er fordelt på to- og firemannsrom, samt en større sovesal.

Hytta har varmt og kaldt vann i hovedhuset, strømaggregat og innlagt toalett og dusj. Aggregatet slås av klokken 23.00 hver kveld, så det anbefales at man har med lommelykt.

 

Skogadalsbøenhytta

Skogadalsbøen er hytta for alle som ønsker å oppleve det gamle fjellmiljøet i Jotunheimen.

Hytta ligger i flotte omgivelser ved foten av toppene Gjertvasstind og Fannaråken. Dette gjør hytta til et flott utgangspunkt for toppturer til blant annet Uranostind og Sagi. Hytta kan by på 87 senger fordelt på både to- og firemannsrom, samt felles stue og sovesal. På tilbud er også dusj, toalett, stort tørkerom og strømaggregat. Hytta er betjent av ansatte fra den Norske Turistforening, men her er også selvinnsjekking på 26 sengeplasser når hytta ikke er betjent.